Obvestila

DELAVNICE IN DRUGI DOGODKI CENTRA ZA RAZVOJ KARIER FL UM

Karierni center UM in Center za razvoj Karier FL UM prireja delavnico z naslovom: 

- »Kako obdelati kvantitativne podatke v programu SPSS?« ki bo v ponedeljek, 21. Maja 2012, ob 16. uri v računalniški učilnici FL UM. Prijava na povezavi: http://www.kc.uni-mb.si/dogodki/kako-obdelati-kvantitativne-podatke-v-programu-spss/

Vljudno vabljeni!

Na spletni strani Kariernega centra UM najdete objave o prostih delovnih mestih, praksah, temah seminarskih in diplomskih nalog. Povezava: http://www.kc.uni-mb.si/karierna-trznica/ponudba

Karierni center UM in Center za razvoj karier FL UM sta izvedla kar pet delavnic na FL UM. Študenti pa se lahko udeležijo tudi ostalih dogodkov. Več najdete na povezavi: http://www.kc.uni-mb.si/dogodki/aktualni/

DELAVNICA “PRAVNI VIDIKI PRI ZAPOSLOVANJU”

Delavnico z naslovom “Pravni vidiki pri zaposlovanju” e izvedel gospod Rok Ramšak, študenti pa so bili seznanjeni z vsebinami, vezanimi na pravni vidik pri zaposlovanju. Tako so pridobili informacije o splošnih značilnostih in posebnostih pogodbe o zaposlitvi ter o drugih povezanih vsebinah.

DELAVNICA “MULTIKULTURNE IZKUŠNJE PRI ZAPOSLOVANJU”

Še eno delavnico, s katero ste bili študenti zelo zadovoljni, je izvedla gospa Sara Orthaber, naslov pa je bil “Multikulturne izkušnje pri zaposlovanju”. Študenti so dobili vpogled v iskanje zaposlitve na področjih izven Republike Slovenije in tako dodatno širino pri možnostih za nadaljnje iskanje zaposlitve.

DELAVNICA “KAKO PRAVILNO NAPISATI VLOGO IN SODOBNI ŽIVLJENJEPIS?”

Karierni center Univerze v Mariboru je na Fakulteti za logistiko 23. 11. 2011 izvedel že tretjo delavnico z naslovom”Kako pravilno napisati vlogo in sodobni življenjepis?” Seveda so tudi tokrat bili študenti zelo zadovoljni. Gospa Sonja Mlaker Kač je na zanimiv način predstavila, kako napisati vlogo in sodobni življenjepis.

“KAKO S POMOČJO SOCIALNEGA MREŽENJA GRADITI KARIERO”

V okviru Kariernega centra Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru bo mednarodno uveljavljen strokovnjak dr. Les Squiresa iz ZDA v petek, 25. 11. 2011, ob 16. uri izvedel predavanje na temo: “KAKO S POMOČJO SOCIALNEGA MREŽENJA GRADITI KARIERO”. Predavanje bo potekalo od 16. do 17.30 ure, v predavalnici P06 na FL UM. Dr Les Squires je strokovnjak s področja razvoja in podpore delovanja socialnih omrežij ter sodeluje z vrsto mednarodnih omrežij, zato bo predavanje zelo zanimivo in ste vsi študenti vljudno vabljeni.

DELAVNICA “KAKO SE PRIPRAVITI NA RAZGOVOR ZA SLUŽBO?”

Karierni center Univerze v Mariboru je na Fakulteti za logistiko 16. 11. 2011 izvedel še eno delavnico z naslovom “Kako se pripraviti na razgovor za službo?”. Tudi tokrat so bili študenti zelo zadovoljni. Gospod Gorenak je tudi tokrat predstavil veliko zanimivih vsebin. Tematsko so bile vsebine vezane na področje priprave na razgovor za službo.

 DELAVNICA “KJE IN KAKO NAJTI ZAPOSLITEV V SLOVENIJI IN TUJINI?”

Karierni center Univerze v Mariboru je na Fakulteti za logistiko 9. 11. 2011 izvedel delavnico z naslovom “Kje in kako najti zaposlitev v Sloveniji in tujini?”, s katero so bili študenti zelo zadovoljni.

S strani izvajalca, gospoda Mitje Gorenaka, so dobili veliko koristnih informacij o načinih iskanja zaposlitve v Sloveniji in tujini, hkrati pa so se vključili tudi v krajšo skupno diskusijo. Več najdete na povezavi: http://www.kc.uni-mb.si/dogodki/kje-in-kako-najti-zaposlitev-v-sloveniji-in-tujini1/